Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Over Zottegem  /  Egmontjaar 2018  /  In Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland


In 2018 is het 450 jaar geleden dat de stichter van Oud-Beijerland, graaf Lamoraal van Egmont samen met de graaf van Hornop de Markt in Brussel door Alva zijn onthoofd. Dit feit wordt op een aantal plaatsen waar de beide graven iets mee te maken hebben gehad herdacht.
 
17 maart 2018 zal muziekvereniging "De Bazuin" tijdens het voorjaarsconcert stilstaan bij het Egmontjaar en zal een gedeelte spelen uit het werk "Egmont" van Bert Appermont. Dit concert zal worden uitgevoerd in de sporthal van het Hoeksch Lyceum Hoefsmid 1.

24 mei 2018 zal in de burgerzaal het 1e exemplaar van het boek "Het huis Egmont en de Beijerlanden 1491- 1619" geschreven door Jan van der Spek. Uitgegeven door de Historische Vereniging Oud-Beijerland, in de Burgerzaal in het gemeentehuis worden overhandigd aan de ambachtsheer van Oud-Beijerland, F.A. baron van Tuyll van Serooskerken, tevens beschermheer van de Historische Vereniging. Daarna zal het boek in de verkoop komen voor € 10 bij boekhandel Duifhuizen, Boomgaardstraat 1/hoek Oost Voorstraat.

5 juni 2018 zal om 20.00 uur de burgemeester van Oud-Beijerland een krans leggen bij de plaquette van Lamoraal van Egmont en Sabina van Beijeren hoek Koninginneweg/Beneden Oostdijk.Muziekvereniging "De Bazuin" zal dit muzikaal omlijsten. Op dit zelfde moment zal dit ook plaatsvinden in Egmond aan de Hoef, Zottegem (België) en Weert de overige gemeenten die iets te maken hebben met de graven Egmont en Horn.

Juni- juli 2018 zal museum stichting "Oude Raadhuis" in samenwerking met de Historische Vereniging een expositie houden in de bibliotheek aan de Steenenstraat. Over de stichter van het dorp Lamoraal van Egmont. 10 november 2018 zal door muziekvereniging "de Bazuin" tijdens het Hoeksche Waards festival het hele werk "Egmont" van Bert Appermont worden uitgevoerd.
 
Alles over Egmont 2018 in Oud-Beijerland vindt u op www.beleefobl.nl