Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Bouwprojecten  /  Kinderopvang Trapstraat

Kinderopvang Trapstraat


Het pand Trapstraat 43, waar ooit de Dienst Stedenbouw gevestigd was, wordt verbouwd tot kinderopvang. De dakstructuur wordt volledig vernieuwd, alsook de gevel en de benedenverdieping. In het plan wordt rekening gehouden met voldoende lichtinval, circulatie en een beveiligde toegang.

Renovatie gevel en benedenverdieping

Twee jaar geleden werd de dakstructuur van het gebouw volledig vernieuwd. In de tweede fase zijn de renovatie van de benedenverdieping en de gevel aan de beurt. De grootste ingrepen worden gedaan aan het schrijnwerk, het sanitair en het platte dak achteraan het gebouw. De verwarmingsinstallatie wordt afgekoppeld van het aangrenzende gebouw en er wordt een ventilatiesysteem voorzien. Als alles volgens plan verloopt, lopen de werken in augustus 2024 op hun einde. Dan gaat de laatste fase van de renovatie in: de aanleg van de tuin en schilder- en inrichtingswerken. De kosten voor de volledige renovatie worden geraamd op 461 750 euro.

Kinderopvang in Zottegem

Zodra de renovatie afgerond is, nemen verschillende baby’s, peuters en verzorgers hun intrek in de Trapstraat. Het aantal gesubsidieerde opvangplaatsen wordt met 17 plaatsen uitgebreid. Door die uitbreiding neemt binnenkort een stedelijk kinderdagverblijf zijn intrek in het pand.

Zottegem heeft een brede waaier aan kinderopvanginitiatieven, van onthaalouders tot groepsopvangen. Ons Huis van het Kind biedt ondersteuning voor zowel de ouders als de opvangplaatsen. Enerzijds is er het lokaal loket kinderopvang, een neutraal ondersteunings- en informatiepunt voor ouders. Anderzijds zorgt ons Huis van het Kind voor ondersteuning van de opvangplaatsen in de vorm van materiaal en opleidingen, of administratie voor de aangesloten onthaalouders. Er zijn fantastische initiatieven in Zottegem – en daar komt er binnenkort dus nog eentje bij – maar extra helpende handen zijn uiteraard altijd welkom. Ik moedig alle geïnteresseerden aan om een kijkje te nemen op zottegem.be/kinderopvang. Daar vind je enerzijds alle info, maar ook een video met een unieke blik achter de schermen van ons Huis van het Kind én onze opvanginitiatieven.