Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Achter de schermen  /  Politiezone - Team Coördinatie en steuncel

Politiezone - Team Coördinatie en steuncel


Sinds 1 januari 2023 wordt het team Coördinatie en Steuncel - Evenementenbeheer (CSC) versterkt door Nadine. Nadine werkte sinds 2013 bij de verkeersdienst van de lokale politie van Dilbeek en vervoegde zich later bij het administratief onthaal en de personeelsdienst (waaronder CSC) van onze zone. Vandaag vertelt Nadine ons wat meer over het team CSC.

Hallo Nadine! Allereerst, welkom in onze politiezone. Jij maakt onder andere deel uit van het team CSC. Waar vinden we deze dienst terug in onze organisatie?

Hallo, dat klopt! CSC staat voor Coördinatie en Steuncel - Evenementenbeheer en het bevindt zich binnen de afdeling Politionele Dienstverlening van het korps.

Wie maakt er deel uit van CSC?

Ons team staat onder leiding van Eerste Commissaris van politie Gunther Van Steenberge en bestaat verder uit 1 Hoofdinspecteur van politie, 1 Inspecteur van politie en 4 burgercollega's, waaronder ikzelf.

artikel-politie-aSI2Z1

Interessant. Wat is de taak van jullie team?

Het takenpakket van het CSC is zeer uiteenlopend en divers. Over het algemeen voorzien we de algemene, dagelijkse planning van het korps en waken we over de invulling van alle basisfunctionaliteiten. Daarnaast bieden we bijstand aan externe partners zoals federale overheidsdiensten en gerechtsdeurwaarders. We volgen ook aanvragen tot versterking van de federale politie op in het kader van handhaving van de openbare orde buiten onze eigen politiezone.

Dat lijkt me onmisbaar om de werking van het korps vlot te laten verlopen.

Klopt! Het CSC heeft binnen de politiezone een scharnierfunctie tussen de verschillende functionaliteiten. We fungeren daarnaast ook als tussenpersoon voor zowel de burger als interne of externe partners. Dit doen we onder andere door de mailbox van de politie bij te houden en te zorgen voor ontvangst en verzending van de klassieke briefwisseling.

Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière, was het voor mij cruciaal dat ik terechtkwam in een omgeving die waarden uitdraagt waarin ik mezelf kan herkennen en waar ik ook de kans krijg om mezelf blijvend te ontwikkelen, en daarbij professioneel begeleid te worden. Al deze aspecten vind ik terug in deze functie.

Nadine, medewerker Team CSC

Kan je enkele voorbeelden geven van werkzaamheden waar jij en het team CSC mee bezig zijn (geweest)?

We hebben bijvoorbeeld al meegewerkt aan diverse lokale evenementen, zoals wielerwedstrijden, festivals, jaarmarkten en andere kleine evenementen. Hierbij hield ons team zich bezig met het opvolgen van administratieve dossiers en operationele informatie met betrekking tot de evenementen in onze zone. We hielden ons ook bezig met de vereiste vergunningen die worden afgeleverd door de stad of gemeente. Hierbij werken we ook nauw samen met de verschillende wijkteams en de dienst verkeer.

Dit lijkt allemaal erg boeiend! Hoe bevalt je baan bij team CSC tot nu toe?

Heel goed! Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière, was het voor mij cruciaal dat ik terechtkwam in een omgeving die waarden uitdraagt waarin ik mezelf kan herkennen en waar ik ook de kans krijg om mezelf blijvend te ontwikkelen, en daarbij professioneel begeleid te worden. Al deze aspecten vind ik terug in deze functie.

Dank je wel voor dit gesprek, Nadine! Veel succes binnen het team CSC.