Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Achter de schermen  /  Zo zot van... het Molenwaterparkje - Danny Cantaert

24 mei 2024

Zo zot van... het Molenwaterparkje - Danny Cantaert


Dag Danny, je duidde het Molenwaterparkje in Elene aan als jouw favoriete plekje in Zottegem. Waarom?

Er zijn veel mooie plekjes in Zottegem, maar het Molenwaterparkje draag ik toch echt een warm hart toe. Van in het begin heb ik dat project mooi in beeld gebracht, die mensen apprecieerden dat. Ik draag hen allemaal een warm hart toe. Ik vind dit een prachtige realisatie. 

Vond je het moeilijk om te kiezen?

Zeker! Voor mijn Facebookpagina 'Zottegem, je moet het zien om te geloven', heb ik zoveel verschillende projecten en plaatsen onder de aandacht gebracht, maar je moet ergens een keuze maken. Die reetjes die ik soms in beeld bracht, zijn ook prachtig, maar die locatie wil ik niet blootgeven om de beestjes niet te storen. De highlander in Sint-Goriks, het Jan de Lichtepad, de grot in Grotenberge... Ik heb mensen veel plekjes leren ontdekken. Tijdens de coronaperiode kreeg ik enorm veel complimenten. Mensen bedankten mij om hen de plekjes te laten zien waar ze konden wandelen. Ik kreeg ook dag en nacht berichten van mensen die vroegen om hen de weg te tonen, bepaalde zaken in beeld te brengen... Dat stopte nooit. 

Het leek wel of je overal tegelijk kon zijn.

Ik was vaak op het juiste moment op de juiste plaats. Paasfeesten, Sinterklaasfeesten, festivals, koersen, een brand, ik was er altijd bij. Ik heb ook alle nieuwe zaken in beeld gebracht. De handelaars waren mij daar erg dankbaar voor. De laatste brommer waarmee ik rondgereden heb, heb ik van de handelaars gekregen. Als bedanking hadden ze samengelegd om die voor mij te kopen. Dit was een spontaan gebaar, want nooit in het bestaan van de Facebookpagina heb ik ook maar enige vergoeding gevraagd en waren alle foto's door iedereen vrij te gebruiken... Ook nu nog.

Je bent recent verhuisd. Mis je Zottegem?

Ik mis Zottegem enorm. Ik heb hier 61 jaar gewoond en ken hier elk plekje, elk belangrijk moment: wanneer de paasbloemen aan Egmont in bloei staan, of wanneer de bomen in Bevegem hun typische bloemen hebben. Na al die jaren weet je wel waar je moet zijn. Ik fotografeer nog altijd en zoek ook mooie plekjes waar ik nu woon. Dat gaat nooit stoppen, tot zolang ik buiten kan en mij goed voel, blijft ik fotograferen. Waar ik nu woon, is het ook mooi hoor, maar daar hebben ze niet wat jullie in handen hebben. Die mooie natuur, kastelen, de Paddestraat... Je hoort mensen vaak zeggen dat er niets te beleven is in Zottegem, maar niets is minder waar. Zottegem mag echt in zijn handjes wrijven: ik kon nooit overal geraken, net omdat er zoveel te beleven was.

Wat gebeurt er nog met jouw Facebookpagina?

Ik kom niet meer zo vaak terug naar Zottegem, de gezondheid laat het niet altijd toe. Maar die pagina, dat is een heel mooi hoofdstuk uit mijn leven geweest. Ik heb duizenden foto’s in archief. Dat was een levenswerk, nog altijd.

_a740664-bewerkt-bewerkt-mzzpE1

Bedankt Danny, voor wat je voor Zottegem gedaan hebt!