Vrijwilligers gevraagd

U wil zich inzetten als vrijwilliger? Hier vindt u een overzicht van de verenigingen die op zoek zijn naar extra handen.
 
  • Centrum voor streekgeschiedenis 
Help mee met de ontsluiting van onze rijke erfgoedcollectie over Zottegem en de ruime regio.
 
  • dienst Burenbemiddeling
De dienst Burenbemiddeling van de stad Zottegem zoekt vrijwilligers om te bemiddelen bij kleine conflicten en frustraties tussen buren.

"De bemiddelingen tussen buren worden uitgevoerd door getrainde vrijwilligers-bemiddelaars”, licht burgemeester Jenne De Potter toe.  "Het oplossen van dergelijke kleine frustraties en ergernissen langs bemiddeling is een belangrijk middel om conflicten vroegtijdig te ontmijnen.

Wanneer de tussenkomst van de bemiddelaars wordt gevraagd, gaan deze op intakegesprek bij de partijen. Tijdens dit gesprek wordt de bemiddelingsmethodiek toegelicht en wordt naar het verhaal van de buren geluisterd. Nadien wordt getracht om beide buren samen te brengen zodat ze hun ergernissen en zorgen kenbaar kunnen maken tegenover elkaar. De bemiddelaar begeleidt samen met de coördinator het gesprek en waakt erover dat iedereen zijn standpunten, wensen en verwachtingen kan verwoorden. De bemiddelaar legt geen oplossing op maar helpt de buren om tot een overeenkomst te komen die aan ieders wensen voldoet.

Voor de aanwerving van de vrijwilligers stelt de stad Zottegem geen specifieke diploma-eisen.

Het stadsbestuur biedt de vrijwilligers een gratis maar verplichte vijfdaagse vorming aan waar de bemiddelings- en conflicthanteringstechnieken op interactieve wijze worden geoefend.
 


Personeel en organisatie

Administratief Centrum Sanitary
Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
09 364 64 74
 
Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur. Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory