Vernieuwing stadionsite

De contouren van de nieuwe stadionsite in Zottegem worden stilaan zichtbaar. Het stadsbestuur zocht en vond enthousiaste ondernemers en lokale sportclubs die het verouderd sportstadion een moderne aanblik willen geven. Het wordt een site die sport ademt: een paradijs voor liefhebbers van skaten, bowling, gymnastiek, padel en atletiek.

Stand van zaken: februari 2020

Wat doe je als je een verouderd sportstadion een nieuw leven wil geven, maar je tegen de limieten van de eigen stadskas aanloopt? Die vraag stelde het stadsbestuur zich eind 2019 bij de voorstelling van het ‘stadionproject’ in Zottegem. Het antwoord lag in een gedurfd samenwerkingsverband met drie sportclubs en twee ondernemers die samen met Stad Zottegem dit uniek project zullen realiseren: 

  • Turnkring EWB (Eikels Worden Bomen) - de oudste sportclub van de Egmontstad – voegt een eigen inbreng van 200.000 euro toe aan de budgetten van de stad om een gymhal van 850 m² te kunnen realiseren. 
  • Zottegem Atletiek kan als orgelpunt van hun gouden jubileum, de komst van een tartan atletiekpiste aankondigen: de vereniging deelt voor 100.000 euro in de totale investeringskost. 
  • Tennis- en Padelclub Zottegem zal de tennissite verder moderniseren en de padelcapaciteit van drie naar zes courts verdubbelen. 
  • Sportmedische praktijk WAMA krijgt een vaste stek op de nieuwe site, en wordt een centrum waar sporters zich kunnen laten begeleiden door personal coaches, artsen en kinesisten 
  • Bowling Stones maakt zijn entree in Zottegem, met een combinatie van achttien bowlingbanen, horeca en een extra recreatiezone gericht op de jeugd. 
De jeugd zal via de jeugdraad nauw betrokken worden in de uitrol van het nieuwe skatepark, dat ergens tussen het kunstgrasveld en het Hemelrijk zal komen. 

Resultaten inplantingsstudie

Onderaan deze pagina kan je de presentatie downloaden met meer info over het gehele project, resultaten inplantingsstudie, het afgelegd traject, een visualisatie van de plannen en de vooropgestelde timing voor de realisatie. Meer info kan je ook vinden in dit nieuwsbericht van 25 februari 2021.
 

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory