Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Bouwprojecten  /  Vernieuwing stadionsite

Vernieuwing stadionsite


De contouren van de nieuwe stadionsite in Zottegem worden stilaan zichtbaar. Het stadsbestuur zocht en vond enthousiaste ondernemers en lokale sportclubs die het verouderd sportstadion een moderne aanblik willen geven. Het wordt een site die sport ademt: een paradijs voor liefhebbers van skaten, gymnastiek, padel en atletiek.
 

Mei 2022: infoavond en voorstelling concrete plannen

Een jaar na de haalbaarheidsstudie stelde het Zottegemse stadsbestuur de uitgewerkte plannen voor van de vernieuwde stadionsite aan de Bevegemse Vijvers. Tijdens een infoavond op 6 mei werden buurtbewoners en Zottegemnaren geïnformeerd over het project. Wat twee jaar geleden begon als een brede oproep naar geïnteresseerde sportclubs en ondernemers, resulteert vandaag in concrete toekomstplannen met plaats voor een gymnastiek, rugby, padel, atletiek en skatepark. De plannen wachten op het moment van de voorstelling op een omgevingsvergunning.
 
Bekijk hier de video met een visuele voorstelling van de nieuwe stadionsite.
Onderaan deze pagina kan je ook de presentatie, beelden en uitgevoerde studies downloaden.
Meer informatie vind je ook in het persbericht van 10 mei 2022.Februari 2021: voorstelling partners en start van het project

Wat doe je als je een verouderd sportstadion een nieuw leven wil geven, maar je tegen de limieten van de eigen stadskas aanloopt? Die vraag stelde het stadsbestuur zich eind 2019 bij de voorstelling van het ‘stadionproject’ in Zottegem. Het antwoord lag in een gedurfd samenwerkingsverband met drie sportclubs en twee ondernemers die samen met Stad Zottegem dit uniek project zullen realiseren:
  • Turnkring EWB (Eikels Worden Bomen, de oudste sportclub van de Egmontstad, met een gymhal van 850 m².
  • Zottegem Atletiek kan als orgelpunt van hun gouden jubileum, de komst van een tartan atletiekpiste aankondigen.
  • Tennis- en Padelclub Zottegem zal de tennissite verder moderniseren en de padelcapaciteit van drie naar zes courts verdubbelen.
  • Sportmedische praktijk WAMA krijgt een vaste stek op de nieuwe site, en wordt een centrum waar sporters zich laten begeleiden door personal coaches, artsen en kinesisten.
De jeugd wordt via de jeugdraad nauw betrokken in de uitrol van het nieuwe skatepark, dat ergens tussen het kunstgrasveld en het Hemelrijk komt. Onderaan deze pagina kan je de presentatie downloaden met meer info over het gehele project, resultaten inplantingsstudie, het afgelegd traject, een visualisatie van de plannen en de vooropgestelde timing voor de realisatie.