Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Bouwprojecten  /  Vernieuwing stadionsite

Vernieuwing stadionsite


De contouren van de nieuwe stadionsite in Zottegem worden stilaan zichtbaar. Het stadsbestuur zocht en vond enthousiaste ondernemers en lokale sportclubs die het verouderd sportstadion een moderne aanblik willen geven. Het wordt een site die sport ademt: een paradijs voor liefhebbers van skaten, gymnastiek, padel en atletiek.


Januari 2024: nieuwe tartanpiste

Een eerste stap in de vernieuwing van de stadionsite is de vervanging van de oude sintelbaan. Die wordt vervangen door een gloednieuwe tartanpiste, een kunststof die bij hedendaagse pistes niet meer weg te denken is. Door de modernisering wordt het voor Zottegem Atletiek mogelijk om in de toekomst wedstrijden te organiseren. Een nieuwe stap in de opwaardering van onze sportinfrastructuur en de eerste stap in de ontwikkeling van de oude stationsite!

Door de aanleg van de nieuwe piste is de piste niet toegankelijk vanaf half januari tot 30 juni 2024.

Mei 2023: voorstelling aangepaste plannen

Na het afhaken van twee private investeerders, kroop het Zottegemse stadsbestuur opnieuw achter de tekentafel om een Stadionproject 2.0 in de stijgers te zetten.

Blijft overeind in de hertekende plannen: de nieuwe gymhal, waar turnclub Eikels Worden Bomen voor 200.000 euro mee in investeert. Zottegem Atletiek zal eveneens voor 100.000 euro bijdragen in de aanleg van de nieuwe tartan atletiekpiste, voorzien in het voorjaar van 2024. Naast de fonkelnieuwe kleedkamers met de nodige sanitaire ruimtes, valt ook een nieuwe polyvalente ruimte op, met het oog op sport én het brede verenigingsleven. Deze polyvalente ruimte kan dienen voor niet-belijnde sporten als yoga of pilates, maar kan ook het decor worden van vergaderingen, cursussen, een quiz of een expositie. De vrijgekomen buitenruimte benutten we volledig door het aanleggen van een beachvolleybalterrein, kubbveldjes en een calisthenics zone.

Tennis- en Padelclub Zottegem ziet het aantal padelterreinen groeien van vier naar zes, waarbij de middelste twee een overkapping zullen krijgen. En de oude tribune maakt plaats voor een kleiner exemplaar met maximale ontharding.

Het stadsbestuur wil het project in het najaar aanbesteden, zodat tegen de zomer van 2024 de eerste steen gelegd kan worden.

render-1-zRbnx1
render-2-WJIdi2
render-3-MzG6h3
foto-(18)-m9HFN4
foto-(15)-9rcW25


Mei 2022: infoavond en voorstelling concrete plannen

Een jaar na de haalbaarheidsstudie stelde het Zottegemse stadsbestuur de uitgewerkte plannen voor van de vernieuwde stadionsite aan de Bevegemse Vijvers. Tijdens een infoavond op 6 mei werden buurtbewoners en Zottegemnaren geïnformeerd over het project. Wat twee jaar geleden begon als een brede oproep naar geïnteresseerde sportclubs en ondernemers, resulteert vandaag in concrete toekomstplannen met plaats voor een gymnastiek, rugby, padel, atletiek en skatepark. De plannen wachten op het moment van de voorstelling op een omgevingsvergunning.
 
Bekijk hier de video met een visuele voorstelling van de nieuwe stadionsite.
Onderaan deze pagina kan je ook de presentatie, beelden en uitgevoerde studies downloaden.
Meer informatie vind je ook in het persbericht van 10 mei 2022.Februari 2021: voorstelling partners en start van het project

Wat doe je als je een verouderd sportstadion een nieuw leven wil geven, maar je tegen de limieten van de eigen stadskas aanloopt? Die vraag stelde het stadsbestuur zich eind 2019 bij de voorstelling van het ‘stadionproject’ in Zottegem. Het antwoord lag in een gedurfd samenwerkingsverband met drie sportclubs en twee ondernemers die samen met Stad Zottegem dit uniek project zullen realiseren:
  • Turnkring EWB (Eikels Worden Bomen, de oudste sportclub van de Egmontstad, met een gymhal van 850 m².
  • Zottegem Atletiek kan als orgelpunt van hun gouden jubileum, de komst van een tartan atletiekpiste aankondigen.
  • Tennis- en Padelclub Zottegem zal de tennissite verder moderniseren en de padelcapaciteit van drie naar zes courts verdubbelen.
  • Sportmedische praktijk WAMA krijgt een vaste stek op de nieuwe site, en wordt een centrum waar sporters zich laten begeleiden door personal coaches, artsen en kinesisten.
De jeugd wordt via de jeugdraad nauw betrokken in de uitrol van het nieuwe skatepark, dat ergens tussen het kunstgrasveld en het Hemelrijk komt. Onderaan deze pagina kan je de presentatie downloaden met meer info over het gehele project, resultaten inplantingsstudie, het afgelegd traject, een visualisatie van de plannen en de vooropgestelde timing voor de realisatie.