Home  /  Cultuur, sport en vrije tijd  /  Activiteiten in de kijker  /  Dag van de Jeugdbeweging

Dag van de Jeugdbeweging


Vrijdag 21 oktober staat met stip aangeduid in de agenda van vele jongeren want dan is het dé dag van de jeugdbeweging. Die dag kleuren negen jeugdbewegingen, goed voor 285.000 jongeren, Vlaanderen opnieuw in met hun jeugdbewegingshemden, T-shirts en sjaaltjes.

Jongeren kregen het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Mits het volgen van nog een aantal coronamaatregelen kunnen alle jeugdactiviteiten nu weer ‘live’ doorgaan. En dat is een zegen want als corona één zaak heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat jongeren nood hebben om op een veilige en laagdrempelige manier hun verhaal aan elkaar te vertellen. De jeugdbeweging is dan een ideale plaats om dit te doen. Zo biedt een jeugdbeweging jongeren de kans hun tijd zinvol in te vullen. Het hele jaar door spelen kinderen en jongeren samen en beleven ze leuke activiteiten waarbij spel, groei, groep en ontplooiing centraal staan. Een echte aanrader!

Ben je op zoek naar een overzicht van alle jeugdverenigingen van Zottegem? Je vindt ze hier


Koffiekoeken aan 't station

We komen als jeugdbewegingen gezamenlijk naar buiten en tonen we wie we zijn aan Zottegem. We nodigen daarom elk lid van een jeugdbeweging uit om zijn/haar uniform aan te trekken en gezamenlijk af te spreken aan het station voor een gratis ontbijt. Van 7.00 tot 9.00 uur krijgt iedereen in uniform gratis koffiekoeken! 


Nacht van de Jeugdbeweging

We willen de leiding van onze verschillende jeugdbewegingen bedanken voor hun vrijwillige inzet, het hele jaar door! Daarom is het ‘s avonds de beurt aan de leiding om hen te bedanken met onze jaarlijkse traditie: een lekkere spaghetti in het Hemelrijk en de quiz 'De Slimste Jeugdvereniging van Zottegem'. Wie zin heeft in spaghetti is welkom van 19.30 tot 21.00 uur. Van 21.00 tot 23.00 uur kraken we onze hersenen tijdens de quiz om vanaf 23.00 uur de benen los te gooien in Jeugdhuis De Muze. 


Binnenkort meer info