Buurtsport Zottegem

Sport & Spel voor 6 - 12 jarigen

Vanaf juni 2017 lanceert de sportdienst van Zottegem een nieuw, maandelijks sportaanbod.
 
In de Romeinse wijk van Velzeke wordt er elke 1e woensdag van de maand een sportactiviteit gegeven door monitors van de sportdienst.
Om het project af te schieten, starten we op woensdagnamiddag, 7 juni, op het speelplein in de Romeinse wijk van Velzeke. Hierbij voorzien we voor iedereen een gratis ijsje en gaan we aan het sporten met de kinderen uit de wijk. Elke eerste woensdag van de maand komen we daar van 14-16u, opnieuw een toffe sportsessie geven, volledig gratis en a la carte. In de bakfiets zitten voetballen, basketballen, een kubb-spel en nog een heleboel meer. De kinderen kunnen dus zelf uitmaken waar ze mee aan de slag gaan. Indien dit aanslaat, hebben we de ambitie om ook andere wijken en parken in Zottegem te gaan aandoen met bijvoorbeeld bakfietsen.

Meer informatie

In het najaar van 2016 kreeg de sportdienst de opportuniteit om met Louie Van Rijsselberge, een derdejaars student van de opleiding "Sport en bewegen”, een onderzoek te laten uitvoeren naar een breder sportaanbod in Zottegem. Hieruit werd vervolgens de Sportzotfiets ontwikkeld, een toffe bakfiets die wordt gevuld met sportmateriaal. Deze fiets zal in de toekomst naar wijken en parken in Zottegem rijden, om korte toffe sportactiviteiten te voorzien, voor de omwonende kinderen.

Dit project heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in Zottegem de kans te bieden aan sport te kunnen doen. Sport anno 2017 is niet zo bereikbaar als de meeste mensen denken. Het kost al snel een behoorlijke som om je kind in te schrijven bij een vereniging, en ook de afstand tussen de woonst en het stedelijke sportcomplex kan een grote drempel zijn. Met de Sportzotfiets werken we op een vindplaatsgerichte, kosteloze manier en brengen we eigenlijk de sportzaal naar de wijk. Een grote partner in ons project is het ISB, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid, die ons een heel jaar ondersteunt met hun expertise en extra financiële middelen.